۳۰ غذای ایرانی ساده و سریع: به نقل از تجربه های نی نی سایت!
پیدا کردن غذای سریع و خوشمزه برای شام، خصوصاً وقتی خسته از کار روزانه هستید، یه چالش بزرگه. خوشبختانه، غذاهای ایرانی خیلی متنوع هستند و کلی گزینه ساده و خوشمزه وجود داره. من تو این پست، ۳۰ تا از غذاهایی که خانم های کدبانو تو نی نی سایت پیشنهاد دادن رو براتون جمع آوری کردم. این لیست هم برای شاغل ها خوبه و هم برای دانشجوها و خلاصه هر کسی که دنبال یه غذای فوریه!
این لیست بر اساس نظرات و تجربه های واقعی کاربران نی نی سایته و سعی کردم تنوع سلیقه ها رو در نظر بگیرم. پس با من همراه باشید:
- ✔️
املت گوجه فرنگی:
کلاسیک و همیشه حاضر! - ✔️
کوکو سیب زمینی:
رنده کن، سرخ کن، نوش جان! - ✔️
نیمرو با گوجه و سبزی:
یه صبحونه مفصل که میشه شام هم خورد. - ✔️
عدسی:
مقوی و سیر کننده. - ✔️
ماکارونی ساده:
با گوشت چرخ کرده یا سویا. - ✔️
کتلت:
یه غذای نوستالژیک و خوشمزه. - ✔️
اشکنه:
با پیاز داغ و نعنا داغ فراوون. - ✔️
خوراک لوبیا چیتی:
با نون سنگک، عالی میشه! - ✔️
کوفته تبریزی فوری:
از کوفته های آماده استفاده کنید. - ✔️
دمی گوجه:
یه غذای گیاهی و خوش عطر. - ✔️
سوسیس تخم مرغ:
یه انتخاب سریع و راحت. - ✔️
تن ماهی با پیاز و گوجه:
یه شام سبک و پروتئینی. - ✔️
الویه (خوشمزه و همیشه محبوب):
اگه موادش رو داشته باشین زود آماده میشه. - ✔️
کشک بادمجان:
با نون بربری داغ. - ✔️
میرزا قاسمی:
با بادمجان کبابی طعمش عالی میشه. - ✔️
سیب زمینی سرخ کرده:
یه غذای ساده و خوشمزه برای همه. - ✔️
پنیر و گردو و سبزی:
یه شام سبک و سالم. - ✔️
املت اسفناج:
یه انتخاب سالم و مقوی. - ✔️
خوراک مرغ ریش ریش:
با نون یا برنج. - ✔️
نودل:
سریعترین غذا در مواقع اضطراری! - ✔️
کوکو سبزی:
با سبزیجات معطر. - ✔️
کتلت سویا:
یه جایگزین سالم برای گوشت. - ✔️
سالاد ماکارونی:
یه سالاد خوشمزه که میشه به عنوان غذا هم سرو کرد. - ✔️
املت قارچ:
یه انتخاب خوشمزه برای دوستداران قارچ. - ✔️
عدس پلو با کشمش و خرما:
یه غذای مقوی و شیرین. - ✔️
دمپختک:
یه غذای ساده و خوشمزه با برنج و باقلا. - ✔️
سیب زمینی پوره شده با شیر و کره:
یه شام سبک و مقوی. - ✔️
خوراک بادمجان و گوجه فرنگی:
یه غذای گیاهی و خوش عطر. - ✔️
املت پیازچه:
طعم متفاوت و خوشمزه. - ✔️
تخم مرغ آبپز با نان و پنیر:
یه شام سریع و مقوی

فراموش نکنید که همیشه میتونید با تغییرات کوچیک تو مواد اولیه، غذاها رو به سلیقه خودتون نزدیک تر کنید.
نوش جان!
غذاهای ایرانی ساده و سریع برای روزهای شلوغ: خلاصه تجربیات نی نی سایتیها
وقتی زمان کافی برای آشپزی نداریم، اما دلمان یک غذای خانگی خوشمزه میخواهد، چه کار باید کرد؟ در این پست، ۳۰ ایده غذای ایرانی ساده و سریع را که از تجربیات کاربران نی نی سایت جمعآوری شده، با شما به اشتراک میگذاریم. این غذاها برای مادران شاغل، دانشجویان، و هر کسی که به دنبال یک وعده غذایی لذیذ و کمدردسر است، عالی هستند.
۱. املت گوجه فرنگی
یک غذای کلاسیک و سریع! گوجهفرنگی خرد شده را با پیاز تفت دهید، ادویه بزنید و تخممرغها را اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید از کمی سیر رنده شده یا فلفل دلمهای هم استفاده کنید. بعضی از کاربران نی نی سایت پیشنهاد میکنند برای لطیفتر شدن املت، کمی شیر به تخممرغها اضافه کنید. همراه با نان تازه و سبزی خوردن یک وعده کامل است.
۲. نیمرو
سادهترین غذا! تخممرغ را در روغن سرخ کنید. میتوانید از ادویههای مختلف برای طعمدار کردن نیمرو استفاده کنید. اضافه کردن پنیر رنده شده یا سبزیجات خرد شده به نیمرو، آن را مغذیتر میکند. همراه با نان تست و کره یک صبحانه یا شام سریع و خوشمزه است.
۳. عدسی
عدس را بپزید و با پیاز داغ و ادویه طعمدار کنید. میتوانید از سیبزمینی نگینی خرد شده و هویج هم در عدسی استفاده کنید. اضافه کردن کمی سرکه یا آبلیمو به عدسی، طعم آن را بهتر میکند. همراه با نان سنگک و سبزی خوردن یک وعده غذایی کامل و مقوی است.
۴. سیب زمینی سرخ کرده
سیب زمینی ها را به شکل دلخواه برش داده و سرخ کنید. میتوانید قبل از سرخ کردن سیب زمینی ها را در آب نمک قرار دهید تا تردتر شوند. اضافه کردن ادویه های مختلف مانند پودر سیر، پاپریکا یا آویشن طعم سیب زمینی ها را بهتر می کند. همراه با سس کچاپ یا سس مایونز سرو کنید.
۵. ماکارونی
ماکارونی را طبق دستور بپزید و با سس دلخواه سرو کنید. میتوانید از سس گوشت، سس قارچ یا سس سبزیجات برای ماکارونی استفاده کنید. اضافه کردن پنیر پارمزان رنده شده به ماکارونی، طعم آن را بهتر می کند. همراه با سالاد فصل سرو کنید.
۶. کوکو سیب زمینی
سیب زمینی آبپز رنده شده را با تخم مرغ، پیاز رنده شده و ادویه مخلوط کنید و سرخ کنید. میتوانید از سبزیجات معطر مانند جعفری و شوید نیز در کوکو استفاده کنید. اضافه کردن کمی آرد نخودچی به کوکو، آن را منسجم تر می کند. همراه با نان و خیارشور سرو کنید.
۷. کوکو سبزی
سبزی کوکو را با تخم مرغ، آرد و ادویه مخلوط کنید و سرخ کنید. میتوانید از گردو خرد شده و زرشک نیز در کوکو استفاده کنید. اضافه کردن کمی بکینگ پودر به کوکو، آن را پفکی تر می کند. همراه با نان و ماست سرو کنید.
۸. آش رشته فوری
از آش رشتههای نیمه آماده استفاده کنید و فقط آب و مواد دلخواه را اضافه کنید. میتوانید از کشک، پیاز داغ و نعناع داغ برای تزیین آش استفاده کنید. اضافه کردن حبوبات پختهشده (مثل نخود و لوبیا) به آش، آن را مقویتر میکند. یک گزینه عالی برای روزهای سرد زمستانی است.
۹. سوسیس تخم مرغ
سوسیس را سرخ کنید و با تخم مرغ مخلوط کنید. میتوانید از قارچ، فلفل دلمهای و پیاز هم در این غذا استفاده کنید. اضافه کردن پنیر پیتزا به سوسیس تخم مرغ، آن را خوشمزهتر میکند. همراه با نان تست و سس گوجهفرنگی سرو کنید.
۱۰. تن ماهی
تن ماهی را با پیاز خرد شده، آبلیمو و ادویه مخلوط کنید. میتوانید از خیارشور خرد شده و جعفری ساطوری شده هم در این غذا استفاده کنید. تن ماهی را با نان باگت یا نان لواش سرو کنید. برای یک وعده سریع و مغذی عالی است.
۱۱. الویه فوری
سیب زمینی و تخم مرغ پخته را رنده یا خرد کنید، خیارشور و سس مایونز اضافه کنید. میتوانید از مرغ پخته ریش ریش شده هم در الویه استفاده کنید. برای طعم بهتر، آبلیمو و فلفل سیاه را فراموش نکنید. همراه با نان تست یا نان باگت سرو کنید.
۱۲. ساندویچ مرغ سرد
مرغ پخته یا گریل شده را ریش ریش کنید و با سس مایونز، خیارشور و سبزیجات دلخواه مخلوط کنید. میتوانید از کاهو، گوجه فرنگی و پیاز هم در این ساندویچ استفاده کنید. ساندویچ را در نان تست یا نان باگت سرو کنید. یک گزینه عالی برای پیک نیک یا میان وعده است.
۱۳. املت اسفناج
اسفناج را تفت دهید و با تخم مرغ و ادویه مخلوط کنید و سرخ کنید. میتوانید از سیر رنده شده و پنیر فتا هم در املت استفاده کنید. املت را با نان تست و گوجه فرنگی سرو کنید. یک صبحانه یا شام سالم و مغذی است.
۱۴. تخم مرغ آب پز
تخم مرغ ها را در آب جوش به مدت 10-15 دقیقه بپزید. میتوانید تخم مرغ ها را با نمک و فلفل سرو کنید. تخم مرغ آب پز یک منبع عالی از پروتئین است. برای صبحانه یا میان وعده عالی است.
۱۵. نودل
نودل های فوری را طبق دستور بپزید. میتوانید از سبزیجات و پروتئین های دلخواه مانند مرغ، میگو یا توفو در نودل استفاده کنید. برای طعم بهتر، سس سویا و روغن کنجد را فراموش نکنید. یک وعده غذایی سریع و آسان است.
۱۶. فرنی
آرد برنج را با آب و شیر مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. شکر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید. فرنی را با دارچین و خلال پسته تزیین کنید. یک دسر یا صبحانه خوشمزه و مقوی است.
۱۷. حلیم فوری
از حلیم های نیمه آماده استفاده کنید و طبق دستور بپزید. میتوانید حلیم را با دارچین، شکر و روغن حیوانی سرو کنید. اضافه کردن گوشت ریش ریش شده به حلیم، آن را مقوی تر می کند. یک صبحانه یا شام گرم و دلپذیر است.
۱۸. پوره سیب زمینی
سیب زمینی های آبپز را پوره کنید و با کره، شیر و ادویه مخلوط کنید. میتوانید از سیر رنده شده و جعفری خرد شده هم در پوره استفاده کنید. پوره سیب زمینی را به عنوان یک غذای جانبی یا یک وعده غذایی سبک سرو کنید.
۱۹. آش جو
جو پرک را با آب یا آب مرغ بپزید. پیاز داغ و سبزیجات معطر را اضافه کنید. میتوانید از گوشت یا مرغ ریش ریش شده هم در آش جو استفاده کنید. یک سوپ مقوی و سیرکننده است.
۲۰. دال عدس
عدس قرمز را با پیاز داغ، گوجه فرنگی و ادویه بپزید. میتوانید از سیر رنده شده و آبلیمو هم در دال عدس استفاده کنید. دال عدس را با نان یا برنج سرو کنید. یک غذای گیاهی و سرشار از پروتئین است.
۲۱. سالاد شیرازی
خیار، گوجه فرنگی و پیاز را ریز خرد کنید و با آبلیمو، روغن زیتون و نعناع خشک مخلوط کنید. سالاد شیرازی را به عنوان یک پیش غذا یا همراه با غذا سرو کنید. یک سالاد خنک و خوشمزه است.
۲۲. سالاد ماکارونی
ماکارونی فرمی پخته شده را با خیارشور، ذرت، نخود فرنگی، کالباس و سس مایونز مخلوط کنید. میتوانید از هویج رنده شده و فلفل دلمه ای خرد شده هم در سالاد استفاده کنید. سالاد ماکارونی را به عنوان یک پیش غذا یا یک وعده غذایی سبک سرو کنید.
۲۳. میرزا قاسمی فوری
از بادمجان کبابی آماده استفاده کنید و با گوجه فرنگی رنده شده، سیر و تخم مرغ مخلوط کنید و تفت دهید. میتوانید از ادویه های دلخواه مانند فلفل و زردچوبه استفاده کنید. میرزا قاسمی را با نان سرو کنید.
۲۴. خوراک لوبیا چیتی
لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و بپزید. سپس با پیاز داغ، گوجه فرنگی و ادویه مخلوط کنید و اجازه دهید جا بیفتد. میتوانید از سیب زمینی نگینی خرد شده نیز در خوراک استفاده کنید. خوراک لوبیا را با نان سرو کنید.
۲۵. کوفته قلقلی
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، آرد سوخاری و ادویه مخلوط کنید و به صورت قلقلی در آورید و سرخ کنید. میتوانید کوفته ها را در سس گوجه فرنگی بپزید. کوفته قلقلی را با نان یا برنج سرو کنید.
۲۶. سوپ جو پرک
جو پرک را با آب یا آب مرغ بپزید. هویج و سیب زمینی نگینی خرد شده را اضافه کنید. در انتها جعفری خرد شده اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید از یک قاشق رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
۲۷. کله جوش
کشک را با پیاز داغ و نعناع داغ مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. گردو خرد شده اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید از کمی سیر داغ استفاده کنید. کله جوش را با نان سرو کنید.
۲۸. بورانی اسفناج
اسفناج را بخارپز کنید و با ماست مخلوط کنید. سیر رنده شده و نمک اضافه کنید. میتوانید از پودر نعناع خشک هم استفاده کنید. بورانی اسفناج را به عنوان پیش غذا یا همراه با غذا سرو کنید.
۲۹. سیب زمینی و پیاز سرخ کرده
سیب زمینی و پیاز را نگینی خرد کنید و سرخ کنید. با نان و خیارشور و گوجه فرنگی سرو کنید. یک شام سریع و ارزان.
۳۰. پنیر و گردو
پنیر و گردو را با هم میل کنید. میتوانید با سبزی خوردن هم میل کنید. ساده ترین و سریع ترین شام!







خیلی کم پیش اومده که برای شام کوکو سبزی درست کنم و نصفش نسوزه! یاد گرفتم که حرارت رو کم بزارم و صبور باشم تا یه کوکوی سبزی یکدست و خوش رنگ داشته باشم.
بعضی وقتا عجله می کنیم و سیب زمینی سرخ کرده ها رو قبل از آب کشیدن تو روغن می ریزیم که این کار باعث پاشیدن روغن و له شدن سیب زمینی ها میشه. حتما قبل از سرخ کردن خوب آبشون رو بگیرید.
الویه ای که با سس مایونز صنعتی درست می کنم زود آب میندازه اما وقتی از ماست چکیده استفاده می کنم هم مزه بهتری داره هم مدت بیشتری تازه می مونه.
یه بار تن ماهی رو با آبلیموی زیاد مخلوط کردم که طعمش خیلی ترش شد. حالا همیشه کم آبلیمو می زنم و بعد موقع خوردن اگه نیاز بود اضافه می کنم.
برای املت گوجه و پیاز، اگه گوجه ها رو با پوست استفاده کنم بعضی وقتا پوستشون تو دهن می مونه. از اون به بعد همیشه پوست گوجه رو می گیرم.
اشتباهی که در پخت عدسی داشتم این بود که نمک رو اول پخت اضافه می کردم و عدس ها سفت می موند. حالا نمک رو آخر کار می زنم و عدسی نرم تری دارم.
وقتی نودل می پزم بعضی وقتا با آب زیاد ریخته بودم که بی مزه می شد. اندازه آب رو دقیق رعایت می کنم که طعمش بهتر بشه.
کاری که نباید بکنید اینه که موقع درست کردن کتلت، خمیرش رو زیاد ورز بدید چون سفت میشه. من یه بار این کار رو کردم و کتلت ها شبیه توپ شد!
یه بار هم سیب زمینی پوره رو با شیر داغ مخلوط نکردم و تکه تکه شد. یاد گرفتم که حتما شیر رو گرم کنم تا پوره نرم بشه.
باقلا پلو رو اگر با باقلاهای تازه درست نکنم و از نوع فریزری استفاده کنم رنگش کمرنگ میشه. سعی می کنم فصل بهار که باقلا تازه هست این غذا رو بپزم.
برای پخت سریع تخم مرغ آب پز، بعضی ها می زننش تو آب جوش اما من می گذارم از آب سرد شروع به جوشیدن کنه که پوستش راحت تر کنده بشه.
موقع درست کردن خوراک لوبیا، اگه لوبیا رو از شب قبل خیس نکنم خیلی دیر می پزه. اما گاهی یادم می ره و مجبور می شم از لوبیاهای کنسروی استفاده کنم.